PinMeTo hjälper Fitness24Seven nå fantasiräckvidd på Facebook

  • Likes på huvudsida från 15,568 till 36,708

  • Likes på gymmens lokala sidor från 0 till 21,362

  • Incheckningar hos gym från 806 till 500,000

  • Organisk daglig räckvidd från 2,168 to 348,415

I september 2015 publicerade PinMeTo en lista med "100 kedjor i Sverige med flest Likes på Facebook". Idag, fem månader senare har det hänt ganska lite i listan med ett undantag; gymkedjan Fitness24Seven.

I Mars 2015 hade Fitness24Seven en svensk Facebooksida som kontinuerligt postades till och gjordes annonsering ifrån. Inga konstigheter, så hanterar i stort sett alla bolag sin närvaro på Facebook. Det man här missar som kedjeföretag är att de fysiska etableringarna återspeglas i den digitala världen. Fitness24Sevens har 157 fysiska etableringar i form av gym.

När man tränar är man duktig och när man är duktig vill man få ryggdunkningar av andra. Något som enkelt åstadkomms genom att checka in och dela till sina vänner i sociala medier, många gånger med en bild eller film på sig själv. Vem som helst som förstår minsta lilla av marknadsföring förstår värdet i att någon berättar om ens varumärke för sin vänner. Tyvärr vet dock allt för få kedjeföretag hur man hanterar detta på Facebook.

I Fitness24Sevens fall fanns det för deras gym 100-tals användagenererade sidor på Facebook. Sidor som uppkommer då någon, vem som helst vill göra en incheckning och det inte finns någon Fitness24Seven-sida att göra det på. När sen nästa person kommer och vill göra en incheckning, skriva en recension, kontakta eller kanske gilla gymmet så hamnar de på den användargenererade sidan och snöbollen är i rullning.

För att stoppa snöbollen från att växa sig större utanför Fitness24Sevens kontroll skapades med hjälp av PinMeTo egna Facebooksidor för vardera gym och processen påbörjades med att ta över Likes, recensioner och checkins från användargenererade sidor och stänga ned dem. Idag är antalet användargenererade sidor i stort sett obefintliga och dyker det upp nya samlas de snabbt upp och stängs ned av PinMeTo. Effekten blir att kundaktiviteten på Fitness24Sevens ägda sidor kraftigt ökar.

"Vilka resultat! Vilket arbete! PinMeTo har gjort oss allt annat än missnöjda sedan vårt samarbete påbörjades och framförallt har de uppmärksammat oss såväl som andra om vilka effekter deras tjänst kan ge. Att ha en konsekvent och samlad Facebook Location-struktur borde vara en självklarhet för alla, det har det i vart fall blivit för oss."

Christoffer Persson, Digital marketer, Fitness24Seven

Efter åtta månader med PinMeTo har Fitness24Sevens popularitet på Facebook skjutit i höjden:

  • Likes på huvudsida från 15,568 till 36,708

  • Likes på gymmens lokala sidor från 0 till 21,362

  • Incheckningar hos gym från 806 till 500,000

  • Organisk daglig räckvidd från 2,168 to 348,415

Det mest intressanta i sammahanget är ökningen i den dagliga organiska räckvidden. dvs. det antal personer Fitness24Seven helt gratis utan annonseringskostnader når ut till varje dag. Vilket är ett resultat av att Fitness24Sevens besökare nu gör sina incheckningar, klickar Like och skriver recensioner på sidor som ägs och administreras av Fitness24Seven och inte användagenererade sidor som både saknar koppling till Fitness24Seven och kan ha både felaktigt information och peka kunderna till andra verksamheter.

UncategorizedAndre